Home Video De prijzen voor een pakje sigaretten stijgen in 2024. DIT ga je betalen!

De prijzen voor een pakje sigaretten stijgen in 2024. DIT ga je betalen!

In recente onderzoeken is gebleken dat 18,9% van de Nederlandse bevolking nog steeds rookt, en hoewel de schadelijke gevolgen van roken voor de gezondheid algemeen bekend zijn, blijft het een integraal onderdeel van het dagelijks leven voor velen in Nederland. Als schrijvers onthouden we ons van het maken van morele oordelen over deze kwestie. Wat echter onomstotelijk vaststaat, is dat roken in de nabije toekomst aanzienlijk duurder zal worden.

Bij de start van dit jaar, in april 2023, vond een aanzienlijke prijsverhoging plaats. De prijs van een standaardpakje sigaretten met 20 stuks steeg met maar liefst één euro, waardoor het gemiddelde pakje sigaretten nu voor negen euro verkocht wordt. Niettemin heeft het vertrekkende kabinet aangekondigd dat de kosten voor roken nog verder zullen stijgen in een poging om het roken verder te ontmoedigen.

Tijdens de begrotingsbesprekingen is overeengekomen om in april 2024 opnieuw een euro aan accijns op tabaksproducten toe te voegen. Onlangs is echter bekendgemaakt dat deze voorgenomen verhoging nog substantiëler zal zijn dan oorspronkelijk aangekondigd.

Bekijk op de volgende pagina wat deze verhoging zal zijn…

play-sharp-fill