- Vermindering van slijtage aan je oplader: Het lijkt misschien onschuldig om je oplader constant in het stopcontact te laten, maar door deze praktijk te vermijden, kun je de levensduur van je oplader aanzienlijk verlengen. Wanneer een oplader onnodig in het stopcontact blijft, is deze voortdurend blootgesteld aan elektrische spanning, wat de interne componenten kan aantasten. Dit verhoogt niet alleen het risico op kortsluiting, maar kan er ook toe leiden dat je oplader veel sneller stuk gaat dan zou moeten.
- Het voorkomen van brandgevaar: Nu komen we bij een zeer belangrijke reden, die vaak wordt onderschat: het voorkomen van brandgevaar. Hoewel het misschien als een ver-van-mijn-bed-show klinkt, hebben incidenten met opladers die brand veroorzaken regelmatig de krantenkoppen gehaald. Dit risico is vooral aanwezig bij niet-officiële opladers, die de neiging hebben om snel oververhit te raken. De interne onderdelen van deze opladers zijn vaak van mindere kwaliteit en niet adequaat geïsoleerd, waardoor de opgebouwde warmte nergens naartoe kan.
- Oververhitting van je smartphone voorkomen: Moderne smartphones en hun opladers zijn meestal uitgerust met slimme technologie die voorkomt dat batterijen overladen worden. Echter, bij oudere modellen of niet-officiële opladers ontbreekt deze functie vaak, wat kan leiden tot oververhitting van zowel de batterij als het toestel zelf. Het is dus raadzaam om je telefoon uit de oplader te halen zodra deze volledig opgeladen is om dergelijke risico’s te vermijden.
Nog meer slecht nieuws voor de portemonnee. ‘Alles wordt nog veel duurder’
De prijzen blijven stijgen en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. December bracht opnieuw een inflatie van 4,1...
Lees meerDetails