Het is vaak de oudere generatie die ons eraan herinnert dat levenservaring en wijsheid vaak gepaard gaan met onverwachte humor. Opa’s en oma’s brengen niet alleen hun rijke ervaringen mee, maar ook een unieke kijk op de wereld en vaak een flinke dosis komische flair.
Dit bleek maar weer toen opa en oma besloten een nachtje door te brengen bij hun zoon. Een gezellig familiebezoek, dachten ze, met ruimte voor wat quality time en nostalgische verhalen. Maar dit bezoek liep net even anders dan gepland.
Tijdens het logeren bij zijn zoon kwam opa iets interessants tegen in het badkamerkastje. Terwijl hij door de schappen keek, viel zijn oog op een klein blauw pilletje dat hij herkende van de verhalen, maar nog nooit zelf had geprobeerd.
Nieuwsgierig als hij was, vroeg opa aan zijn zoon of hij zo’n pilletje mocht proberen. Wat volgde, bracht de familie in verlegenheid en bezorgde de zoon een verhaal dat hij nooit zou vergeten.
Zijn zoon, enigszins verbaasd door het verzoek, probeerde zijn vader voorzichtig te waarschuwen. Hij vertelde dat deze specifieke pillen, een soort ‘V-pillen’, niet bepaald voor iedereen bedoeld waren en bovendien een aardig prijskaartje hadden.
In een poging opa af te schrikken, benadrukte hij dat deze pillen flink aan de prijs waren en waarschijnlijk niet het gewenste effect zouden geven. Maar zoals dat gaat met nieuwsgierige ouderen, was opa vastberaden en niet snel van zijn stuk te brengen.
Opa’s reactie was typerend: in plaats van af te haken, vroeg hij juist hoeveel zo’n pilletje dan zou kosten. Zijn zoon probeerde het nogmaals duidelijk te maken en gaf toe dat het per pil een stevige prijs had van tien euro. “Dat maakt niet uit,” reageerde opa, met een glimlach die zijn vastberadenheid uitstraalde. Hij beloofde dat hij voor vertrek het geld zou achterlaten onder het kussen, zodat hij zijn nieuwsgierigheid kon bevredigen zonder de financiën van zijn zoon in de problemen te brengen.
De volgende ochtend vond de zoon inderdaad een briefje onder zijn kussen, maar niet van tien euro zoals hij verwachtte. In plaats daarvan lag er 110 euro. Perplex belde de zoon zijn vader om de situatie op te helderen. Hij herinnerde zijn vader eraan dat elke pil tien euro kostte, niet honderd tien. Wat er toen volgde, onthulde de onverwachte humor en relativering die vaak bij ouderen voorkomt.
Zijn vader gaf lachend toe: “De tien euro is inderdaad voor de pil, maar de honderd is van oma!”