Gezondheidsrisico’s
Als je ooit eens, onverhoopt een flesje water hebt gedronken die een tijd in de auto heeft gelegen dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat dit niet hetzelfde meer smaakt. Water dat warm wordt door de hitte van de zon zit namelijk vol met bacteriƫn. Deze groeien extra hard als het water warm wordt. Het is daarnaast bewezen dat er door de warmte van het plastic, chemicaliƫn in het water terecht komen. Je kan dus serieus ziek worden als je drinkt uit een flesje water dat te lang in een warme auto heeft gelegen.
Brand
Een volgend risico komt uit een heel andere hoek. Een flesje water in de auto kan er namelijk voor zorgen dat je auto vlam vat! Dit is omdat het zonlicht door het raam en het flesje op een plek terecht komt. Het werkt een beetje als een vergrootglas. De hitte die hierbij vrijkomt kan ervoor zorgen dat de bekleding in je auto gaat smeulen en uiteindelijk in brand vliegt. Het is dus niet zo handig om je flesjes achter te laten als je zelf een dagje geniet van het strand of een pretpark. Tenzij je terug wil komen en de auto in lichterlaaie wil zien staan.
Ongelukken
Het kan natuurlijk gebeuren dat je lege of volle flesje water terecht komt onder je stoel. Wist je dat dit kan zorgen voor ongelukken? Als het flesje namelijk onder je gas- of rempedaal terecht komt kan je deze niet op de juiste manier gebruiken. Dit zorgt voor extreem gevaarlijke situaties. Zeker als je deze acuut moet gebruiken. Let er dus op dat er geen flesjes door de auto heen slingeren.
Wat kan je beter doen?
Neem je flesjes water mee. Dit geldt ook voor lege flesjes. Door alles bij je te dragen heb je om niet alleen altijd een dorstlesser bij de hand, maar weet je ook zeker dat je geen onnodige risico’s neemt. Let op: ook een leeg flesje dat te lang in de auto heeft gelegen kan vol zitten met bacteriĆ«n en/of chemicaliĆ«n. Ā Gooi deze dus altijd weg. Zo neem je het zekere voor het onzekere.
Wie neemt altijd een flesje water mee en moet weten van deze risico’s? Vergeet deze personen niet te vermelden in de reacties.Ā