Doofpot
Om te beginnen kwam ook de Mol al in opspraak over de misstanden rond The Voice. De televisiebaas zou een hele hoop dingen, doelbewust in de doofpot hebben gestopt. BOOS bleek een flinke beerput te hebben opengetrokken, want hierna bleven de negatieve berichten over de Mol en zijn programma’s binnenstromen.
Dubbele standaard
De Mol roept met zijn werkwijze nogal grote vraagtekens op. Zo is het aanhouden van Peter Gillis na de arrestatie voor huiselijk geweld iets waar veel kijkers en BN’ers zich niet in kunnen vinden. Daarnaast zijn de meeste programma’s van de televisiebaas gebaseerd op manipulatieve en valse trucjes om deelnemers tegen elkaar uit te blijven spelen. Tenslotte zorgt dit voor goede televisie, maar de kijker krijgt het zo langzamerhand door.
Tegengewerkt door de Mol
Reinout Oerlemans vertelt in het programma dat hij altijd is tegengewerkt door John de Mol. “Het is nooit een vriend geweest, zal ik maar zeggen,” aldus inmiddels in Los Angeles woonachtige regisseur. Toch heeft hij geprobeerd om contact op te nemen met de Mol. Dit was vooral omdat hij een Nederlandse programma, Marble Mania, met de Nederlandse televisiebaas naar Amerika probeerde te halen. Het programma bleek echter gejat van een autistisch jongetje op YouTube. “Toen dacht ik: Ahh en heb ik ook gezegd: Laat maar!”
Parool
Ook in het Parool wordt genadeloos hard uitgehaald naar de Mol en zijn werkwijze. Zijn programma ‘Een jaar van je leven’ wordt door columnist Han Lips omschreven als John zijn versie van de Squid Game; de serie waarin armoedzaaiers hun leven in de waagschaal stellen voor geld. ‘Is John de Mol een groot visionair of een zieke geest,’ vraagt Lips zich af. ‘Waarschijnlijk een beetje van beide.’
Bron: Mediacourant/ Het Parool