Generatie
Het schijnt iets te zijn van de jongere generatie: spraakberichten sturen. Dit schijnt ook een reden te hebben, want juist mensen uit deze leeftijdscategorie vinden bellen niet zo leuk. De reden hiervoor? Ze hebben er een hekel aan dat een oproep naar de voicemail gaat en te weinig geduld om even te wachten tot er gepraat kan worden.
Het makkelijke van de spraakmemo
Een spraakmemo werkt direct, kan later afgeluisterd worden en zorgt ervoor dat je ‘je ei direct kwijt kan’. Het nadeel: je stuurt er vaak meerdere achter elkaar. Spraakberichten worden om deze reden als bloedirritant gezien. Daarnaast spelen er nog wat dingetjes mee: zoals slechte verstaanbaarheid (door de wind bijvoorbeeld), het afluisteren van de memo’s in een drukke ruimte en ga zo maar verder.
Hoe kan je zo normaal mogelijk spraakmemo’s versturen?
Er is een vuistregel: doe het niet te vaak. Wil je toch graag even je verhaal doen? Probeer dit dan in een spraakmemo te proppen. Houd er rekening mee dat de persoon die het spraakbericht ontvangt misschien ergens op visite is en niet gelijk kan luisteren. O ja! En als je een spraakmemo opneemt, ga dan niet in de volle wind staan. Zo kan de ontvangende partij er ook nog iets van horen. Wel zo fijn! Als je dan toch zonodig irritant moet wezen.
Hoe vaak gebruik jij de spraakmemo-functie? Deel het met ons in de reacties!