1- Onrealistische voornemens
Een onrealistische goede voornemen zorgt ervoor dat je al snel afhaakt, omdat je niet het resultaat krijgt wat je wil. Logisch toch? Het is niet realistisch om binnen een maand een bikinibody te kweken, net zo min dat stoppen met roken/ drinken en afvallen tegelijkertijd een nogal optimistisch streven is. Houd de lat laag om te zorgen dat je gemotiveerd blijft.
2- Weinig steun
Het helpt om een partner, coach of ‘mentor’ te hebben als het aankomt op het behalen van onze doelen. Deze personen helpen je erdoorheen als je op het punt staat om op te geven, maar geven ook precies de juiste energie om ervoor te zorgen dat je er weer zin in krijgt.
3- Geen overzicht
Wist je dat een beetje extra overzicht op je plannen er al voor kan zorgen dat alles veel beter uit te houden is. Denk hierbij aan een calorieëntracker of een app waarmee je jouw beweging en stappen telt. Dit geeft je een goed overzicht van je doelen voor de dag of week en dit motiveert ook weer.
4- Gebrek aan planning
Plannen werkt altijd super om je doelen voor te houden. Je kan de weg naar het uiteindelijke doel ook opbreken in kleine stukjes, inplannen en op deze manier proberen om je doelen te verwezenlijken. De eindstreep lijkt op deze manier ook veel minder ver weg, omdat je letterlijk babystapjes neemt om er te komen.
5- Aan jezelf twijfelen
Je bent, op het gebied van je goede voornemens, je eigen grootste vijand. Twijfelen of dat je het kan is dan ook de grootste valkuil en een waar bijna iedereen wel een keer intrapt. Niet doen! En begin desnoods je dag met de volgende peptalk aan jezelf: “Ik kan dit, het gaat me lukken ik voel me geweldig terwijl ik het doe.” Dit doet (bewezen) wonderen voor je zelfvertrouwen. Succes!
Heb jij goede voornemens voor in het nieuwe jaar? Deel ze met ons in de reacties!Â