Schapen
Telkens als je op een stuk kauwgom kauwt, kun je je afvragen hoe de fabrikanten erin slagen om ze zo kauwbaar te maken. Hier gaan dan ook verschillende verhalen over rond. Een arts is nu met de akelige waarheid gekomen: Hij zei dat dit komt door een ingrediënt dat lanoline heet. Dit ingrediënt komt niet voor in gewone levensmiddelen, maar is een wasachtig product dat afkomstig is van de huidklieren van schapen.
Geschokt
Lanoline wordt gewoonlijk aangetroffen in voor mensen geschikte huidverzorgingsproducten, maar er zijn niet veel voedingsmiddelen die het weinig bekende ingrediënt bevatten. De fabrikanten zijn niet verplicht het ingrediënt te vermelden omdat het wordt gebruikt in de basis van de kauwgom en daarom wordt beschouwd als een gestandaardiseerd ingrediënt, maar mensen waren toch geschokt toen ze hoorden dat het in kauwgom zat. Dit wordt vermeldt in het Britse magazine, The Sun.
Zoetstoffen
Dr. Saurabh Arora, oprichter van Food Safety Helpline, noemde de belangrijkste ingrediënten voor de weekmakers en zoetstoffen van kauwgom en legde uit dat de weekmakers van kauwgom meestal glycerine en plantaardige olie zijn. De zoetstoffen zijn echter gewoon suiker. Het alternatief voor suiker, aspartaam, wordt beschouwd als de caloriearme optie, maar ook dit heeft zijn nadelen.
Afvallen
Om te beginnen is het ongeveer 200 keer zoeter dan suiker, wat betekent dat consumptie ervan kan leiden tot tandbederf en er is geen bewijs dat het kan leiden tot gewichtsverlies. Dus als je denkt dat je door op een kauwgommetje te kauwen afvalt, dan heb je het akelig mis. Balen!
Bron: Mirror
Wist jij dat dit een ingrediënt was van kauwgom? Deel het ons in de reacties!