Home Video Raadsel: Welke auto gebruikt de rotonde helemaal verkeerd?

Raadsel: Welke auto gebruikt de rotonde helemaal verkeerd?

De rotonde: een rond tovercirkeltje in de wereld van wegen en rijstroken, bedoeld om de doorstroming van verkeer vloeiender te laten verlopen. Maar ondanks de ogenschijnlijke eenvoud van dit systeem, biedt het dagelijks ruimte voor verwarring en fouten. Het beheersen van de regels rond de rotonde is een kunst op zich, een die bestuurders zowel alert als hoffelijk houdt. In dit artikel duiken we in een raadsel dat veel weggebruikers herkenbaar zullen vinden: welke auto gebruikt de rotonde niet zoals het hoort?

Laten we de situatie schetsen: drie auto’s naderen een rotonde, elk vanuit een andere richting. We hebben een rode, een gele en een blauwe auto – en één van hen gaat de fout in. Maar wie? En wat zegt dat over onze kennis van verkeersregels?

De regels op de rotonde lijken simpel: geef voorrang aan bestuurders die al op de rotonde zijn en gebruik je richtingaanwijzers om je manoeuvres aan te geven. Maar binnen deze basisprincipes schuilen nuances die essentieel zijn voor een veilige doorstroming. Neem je bijvoorbeeld de binnenste baan als je linksaf wilt slaan? Gebruik je je richtingaanwijzer wel correct bij het verlaten van de rotonde? En wanneer precies moet je voorrang verlenen?

Bekijk het antwoord snel op de volgende pagina.

play-sharp-fill