Aangezien het niet altijd mogelijk is een wasdroger te gebruiken om het wasproces te voltooien, nemen wij onze toevlucht tot de traditionele droogmethode, d.w.z. het ophangen van kleding aan een droogrek of aan waslijnen. Als alternatief, en vooral voor het drogen van sommige kledingstukken om kreukels te voorkomen en extra werk met het strijkijzer te besparen, worden kleerhangers gebruikt.
Dit zijn gebruikelijke en vertrouwde middelen, maar weten we welke manier van kleding ophangen het meest efficiënt is? De manier die de tijd verkort en dus de vochtigheid vermindert in de ruimte waar we de kleren ophangen? Van de mogelijke methoden is er één het overwegen waard: deze wordt gebruikt in Japan en is precies ontworpen om tijd en ruimte te optimaliseren. Zelfs in het Land van de Rijzende Zon is het bij mooi weer altijd beter om de was buiten op te hangen, waar de zon erbij kan:
Zo drogen de kleren niet alleen sneller, maar werken ze ook op natuurlijke wijze tegen bacteriën en schimmels. Maar als het slecht weer is? In Japan hebben sommige badkamers een ventilatiesysteem dat vocht aantrekt. Daarom worden kleren vaak in de badkamer opgehangen, eventueel aan een draad die over het bad of in de douche is gespannen, om te drogen.
Anders wordt iets soortgelijks gedaan door de kleren onder een airconditioner te leggen. Een beetje zoals we dat doen wanneer we die warmtebronnen (zoals de radiator) gebruiken door het waspaard in de buurt te zetten.
Maar voor het ophangen van kleding aan het droogrek schijnt er een efficiëntere methode te zijn.
Lees op de volgende pagina hoe dat moet!