Voor de een is een bezoek aan de kapper een noodzakelijk kwaad, voor de ander een moment van ontspanning. Sommige vrouwen nemen uitgebreid de tijd: eerst wassen, dan knippen, misschien een kleurtje erin, gevolgd door stylen en krulspelden.
Met een beetje pech eindigen ze ook nog onder de droogkap, en voor ze het weten, zijn er uren verstreken en is de portemonnee een stuk lichter. Mannen pakken het vaak anders aan. Zij zitten meestal binnen een kwartier weer buiten, met een frisse coupe. Toch is er één ding waar zowel mannen als vrouwen last van hebben na een knipbeurt: die irritante losse haartjes in de nek en op de kleding.
Ondanks dat hun kappersbezoek vaak korter duurt, gaan mannen gemiddeld vaker dan vrouwen. Waar vrouwen gemiddeld eens in de acht weken hun haar laten bijwerken, nemen mannen meestal om de vier weken plaats in de stoel. Dit komt vooral doordat kort haar sneller uit model raakt. Bij sommige mannen is dat zelfs nog sneller het geval. Zo vinden veel liefhebbers van een strakke ‘opscheer’ dat hun kapsel wekelijks bijgewerkt moet worden om er netjes uit te blijven zien.
Hoewel de meeste mannen genoeg hebben aan een maandelijkse of wekelijkse knipbeurt, zijn er uitzonderingen. Thomas is zo iemand. Hij schuift minstens drie keer per week aan bij kapster Tamara. Omdat haar salon geen afspraken hanteert, kun je gewoon binnenlopen. Toch betekent dat niet dat je altijd direct geholpen wordt. Tamara heeft een grote groep trouwe klanten, vooral mannen, die regelmatig langskomen voor een snelle opfrisbeurt.
Of dat puur komt door haar vakmanschap, is de vraag. Natuurlijk zal Tamara uitstekend knippen, maar er lijkt meer te spelen. Waarom Thomas precies zo vaak in de stoel zit, laten we in het midden, maar één ding is zeker: hij loopt er altijd piekfijn gekapt bij!
Bron: Dagelijkse.nl