In een scan van haar buik was de lege baarmoeder te zien (aangeduid met een sterretje), terwijl een pijl de groeiende foetus aanduidde. Opmerkelijk genoeg lag de placenta onder de baby, met de baarmoeder als een omgekeerde C daaronder, en een gescheurde rechter eierstok.
De artsen adviseerden de vrouw om te wachten tot de zwangerschapsduur van 29 weken om de overlevingskansen van de baby te vergroten. Na een chirurgische ingreep waarbij de baby via een incisie in de buik ter wereld werd gebracht, werd het kindje naar de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) gebracht. Twaalf dagen na de geboorte onderging de moeder een operatie om de rest van haar placenta te verwijderen.
Zowel moeder als kind herstelden opmerkelijk goed. Na ongeveer drie maanden mocht het kindje het ziekenhuis in goede gezondheid verlaten en de moeder werd na 25 dagen ontslagen.
Deze zaak is des te opmerkelijker omdat de vrouw al twee kinderen had gekregen via vaginale bevalling en een miskraam had meegemaakt. Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen worden doorgaans vroegtijdig gediagnosticeerd vanwege symptomen als pijn en bloedingen, maar in dit geval bleef het een mysterie hoe deze zwangerschap zo ver kon vorderen zonder de gebruikelijke waarschuwingssignalen.