Home Dieren Onderzoek wijst uit: Wil je beter slapen? Dan moet je dit vandaag nog proberen!

Onderzoek wijst uit: Wil je beter slapen? Dan moet je dit vandaag nog proberen!

Slaappatroon

Een van de redenen van de verbeterde slaapkwaliteit heeft te maken met het slaappatroon. Honden zijn geneigd om hun eigen slaappatroon aan te passen aan dat van hun baasje. Mensen houden er vaak een verschillend slaapschema op na. De een staat later op, de ander vroeger of gaat juist weer op een ander tijdstip naar bed. Deze kleine verschillen zorgen voor een verstoring van de slaap. Iets wat dus in het geval van honden nagenoeg niet gebeurd. Katten hebben daarentegen weer meer moeite om ‘lekker te blijven liggen’. Gedurende de nacht bewegen ze zichzelf over de gehele oppervlakte van het bed. Dat ze hierbij ook weleens dwars over het baasje wandelen, is ook geen zeldzaamheid.

short-coated brown dog

Veiligheid

Daarnaast is het zo dat een hond als bedpartner ervoor zorgt dat de vrouwen zich veel meer geborgen en veilig voelde. Dit heeft mede te maken met het feit dat honden van nature alert zijn op gevaar en/of indringers. Hierdoor kan de vrouw zich veel beter ontspannen en dus ook; beter slapen! In het geval van katten werd dit gevoel van veiligheid niet omschreven. Waarschijnlijk omdat Minoes eerder geneigd is om jou als menselijk schild te gebruiken, dan dat je beschermd of geattendeerd wordt op eventuele dreiging.

Werkt het echt om naast je hond te slapen?

Heb je als vrouw zijnde slaapproblemen? Dan hoef je natuurlijk niet per direct je partner uit bed te schoppen. Of het echt werkt om naast je hond te gaan slapen is natuurlijk helemaal persoonlijk. Een hond kan namelijk ook snurken, ruften en een onrustige nacht hebben. Komt Lassie op vrijdag om 03.00 ‘s nachts ineens dronken de kamer binnen strompelen? Dat dan weer niet! Dat zien wij al als een stevige winst! Misschien toch proberen dan maar?

Bron: Healthline 

Wie van jullie dames heeft slaapproblemen en kan wel een kwispelende viervoeter gebruiken om beter te slapen? Deel je ervaringen in de comments! 

play-sharp-fill