De vijf zonde(n)brandcrèmefouten die je moet vermijden
Laten we eens kijken naar de vijf grote zonde(n)brandcrèmefouten die we allemaal wel eens maken. Ja, we gaan even op de zonnebank liggen van onze eigen vergissingen. Geen zorgen, het zal niet pijnlijk zijn, alleen een beetje verhelderend!
1. Verlopen zonnebrandcrème gebruiken
Luister goed, mensen. Dit is geen wedstrijd om te zien wie de oudste zonnebrandcrème in zijn badkamerkastje heeft staan. Wees geen slachtoffer van een ‘expired’ situatie. Controleer die fles voordat je het smeersel op je lichaam aanbrengt. Geloof me, je huid zal je bedanken voor deze kleine moeite. De meeste producten hebben een beperkte houdbaarheid, en zonnebrandcrème uit de winkel gaat meestal maar zes tot twaalf maanden mee. Dus, laat die oude flessen met liefde los en koop een verse lading. Je huid zal stralen van blijdschap!
2. Kiezen voor een lage SPF
Oké, mensen, luister goed. Als je van plan bent om te zonnebaden als een lazy lizard, sla dan die lage SPF-producten over. Serieus, je wilt niet eindigen als een knapperige kreeft, toch? Tenzij je de sensatie van verbranding en schilferige huid als een modetrend beschouwt, kies je beter voor een hogere SPF. Wees niet bang om een beetje extra te investeren in je huidbescherming. Je lichaam kan nog steeds vitamine D opnemen van de zon, zelfs met zonnebrandcrème. Dus, waar mogelijk, ga voor factor 50 en minimaal SPF30. Je huid zal je dankbaar zijn voor deze slimme keuze!
3. Niet genoeg zonnebrandcrème aanbrengen
Hier komt de waarheid, mensen: zuinig zijn met zonnebrandcrème is een slechte gewoonte die we moeten doorbreken. Ja, ik weet dat het een aanslag kan zijn op je portemonnee, maar geloof me, het is de gezondheidskosten meer dan waard. Dus, wees een beetje gulzig als het op smeren aankomt. Breng die crème royaal aan en breng gedurende de dag regelmatig een verse laag aan. En nee, één keer smeren is niet genoeg. Wees als een zonnebrandcrème-Ninja en verdedig je huid met trots. Smeer om de paar uur, vooral na het zwemmen. Zelfs als je denkt dat je zonnebrandcrème waterbestendig is, kun je niet te voorzichtig zijn. Je huid zal je belonen met een gezonde gloed!
4. Te laat zijn met de zonnebrandcrème
Ah, de klassieke fout van de laatkomer. De vroege vogel eindigt veel minder verbrand dan degenen die pas beginnen te smeren wanneer hun huid al rood gloeit als een rijpe tomaat. Serieus, mensen, we hebben geen tijd voor die witte substantie op onze verbrande huid. Breng het spul aan voordat je de deur uitgaat, niet nadat de schade al is aangericht. Wees proactief en bescherm jezelf vanaf het begin. Je huid zal je bedanken met een stralend resultaat!
5. Denken dat je volledig beschermd bent
Oh, de illusie van onoverwinnelijkheid! Het is tijd om die te doorbreken. Helaas, beste mensen, is “100% zonbescherming” een mythe. Zelfs als je jezelf bedekt met crème van top tot teen, moet je nog steeds oppassen. Bescherm jezelf met kleding en zoek de schaduw op wanneer je kunt. De zon is slim en kan altijd een weg vinden om door te dringen. Dus wees alert, wees bewust en bescherm jezelf als een kampioen van de zonbescherming. Oh, en nog een tip: vermijd het buiten zijn tijdens de piekuren wanneer de UV-straling op zijn sterkst is, namelijk van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je huid zal je bedanken voor je wijsheid!
Oké, nu weet je wat je moet doen om die huid te beschermen als een pro. Maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer is wat je kunt doen om jezelf te beschermen tijdens al dit zonnige weer. Scott, onze geweldige zonbeschermingsgoeroe, heeft nog wat extra tips voor je:
1. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur de schaduw opzoeken
Laten we eerlijk zijn, mensen, op het heetst van de dag voelt zelfs een smeltend ijsje zich niet op zijn gemak. Dus waarom zou jij in die hitte blijven ronddartelen? Scott adviseert om tussen 11.00 uur en 15.00 uur de schaduw op te zoeken. Dit is het moment waarop de zon op het hoogste punt staat en de hitte na de middag zijn hoogtepunt bereikt. Dus, wees slim en zoek betrouwbare schaduwplekken op, zoals onder een parasol of een grote boom. Je zult jezelf bedanken voor deze verstandige keuze!
2. SPF30 dragen, zelfs als je in de schaduw zit
Denk niet dat je veilig bent als je in de schaduw zit, mijn vrienden. UV-stralen zijn genieën in het weerkaatsen op de meeste oppervlakken, inclusief zand en gras. Dus, zelfs als je lekker chillt onder een boom, laat je huid niet in de steek. Draag altijd die beschermende laag van SPF30, of nog beter, factor 50. Bescherming is de sleutel tot een gelukkige en gezonde huid, zelfs als je in de schaduw bent. Oh, en vergeet niet om opnieuw aan te brengen als je in het water bent geweest. Zelfs waterbestendige zonnebrandcrème kan wegspoelen. Je huid zal je belonen met een stralende gloed, zelfs in de schaduw!
3. Kleding met een hoge SPF dragen voor extra bescherming
Maak van jezelf een mode-icoon van de zonbescherming, mensen. Draag kleding met een hoge SPF om die huid extra te beschermen. Trek een T-shirt aan, bedek je armen en benen en vergeet die chique hoed niet. Maar hier is een geheimpje: een droog donker T-shirt kan betere bescherming bieden dan een licht nat T-shirt. Dus wees slim in je kledingkeuze en bescherm jezelf als een ware fashionista van de zon. Je huid zal je belonen met een stralende stijl!
4. Extra aandacht besteden aan je moedervlekken en sproeten
Oh, die kleine unieke details op je huid verdienen wat extra liefde en aandacht. Scott raadt aan om je moedervlekken en sproeten in de gaten te houden. Let op veranderingen in grootte, vorm, kleur of textuur. Als je iets verdachts opmerkt, zoals asymmetrie, onregelmatige randen of jeuk, raadpleeg dan een arts. Wees niet bang, het is beter om veilig te zijn dan sorry. Je huid zal je bedanken voor je zorgzaamheid!
Oké, mensen, dat waren een heleboel waardevolle tips voor de zonbescherming. Wees verstandig, wees voorbereid en bescherm jezelf met alle middelen die je tot je beschikking hebt. Laten we genieten van de zon op een veilige en verantwoorde manier. En vergeet niet, een gezonde huid is een blije huid. Dus smeren, smeren en nog eens smeren!
Blijf veilig en zonnig!
Bron: The Sun
Wist jij al van deze veelgemaakte fouten met het smeren van zonnenbrand? Deel het met ons in de reacties op onze Facebookpagina!