Waarom blauw? Nee, de maan heeft geen identiteitscrisis
De term “blauwe maan” is een beetje misleidend. Sorry, liefhebbers van smurfen, het betekent niet dat de maan daadwerkelijk blauw wordt. Het betekent gewoon dat er twee volle manen in één maand zijn. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2018. En hou je vast, de volgende keer is pas in 2037! Zet het dus in je agenda, want je wilt deze ‘once in a blue moon’ gebeurtenis niet missen.
En een bonus: Saturnus photobombt de supermaan
Alsof een blauwe supermaan nog niet speciaal genoeg is, heeft Saturnus besloten om even te verschijnen en “Hallo!” te zeggen. Ja, de ringenplaneet zal schitteren net boven de maan. David Moore van de Ierse astronomievereniging noemt dit een “hemelse verrukking”. Dit combo zie je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Dus, zet de popcorn klaar en maak je op voor de show van het universum.
Wil je de supermaan echt zien?
Oké, hier is een tip voor de nachtuilen onder ons: wil je de supermaan in volle glorie zien, zorg er dan voor dat de wolken niet jouw feestje verpesten. En probeer ook niet te laat op te blijven (of te vroeg naar bed te gaan). Nederland, we zitten in een kosmisch spektakel! Van een roodgetinte zonsondergang tot een blauwe supermaan met een bonusoptreden van Saturnus. Zorg dat je deze once-in-a-lifetime show niet mist! En vergeet niet: het universum heeft altijd wel iets verrassends voor ons in petto. Keep looking up! 🌙✨
Ga jij ook kijken naar de blauwe supermaan vanavond? Deel het met ons in de reacties op onze Facebookpagina!