Home Weetjes 6 geheime manieren om afwasblokjes te gebruiken die niemand weet. Kijk vooral #5!

6 geheime manieren om afwasblokjes te gebruiken die niemand weet. Kijk vooral #5!

Een van de vervelendste klusjes in huis vind ik afwassen, zeker als ik veel mensen over de vloer zijn geweest. Ik heb dan ook snel een afwasmachine gekocht. Het enige wat ik moet doen is de vieze vaat erin zetten, een afwasblokje in het bakje doen, het apparaat aanzetten, wachten tot het apparaat is en et voilà: schone vaat!
Maar wist je dat die afwasblokjes voor veel meer klusjes in huis gebruikt kunnen worden. Sterker nog: het is ontzettend zonde om de blokjes alleen voor de afwasmachine te gebruiken! Daarnaast maakt het veel klusjes een stuk minder erg.

1. Theepot.
Maak jij gebruik van een theepot? Dan zal die wel lekker onder de theeaanslag zitten. Tenzij je de pot regelmatig schoonmaakt, zitten er een bruine laag in de pot en dat krijg je er moeilijk uit. Met een afwasblokje is dit appeltje eitje! Week de theepot in warm water met een afwasblokje en het is weer zo goed als schoon. Is het na een keer niet helemaal gelukt? Probeer het dan nog eens. Vergeet niet om de theepot goed om te spoelen na het weken.

2. Ovenrooster.
Vind jij de ovenroosters schoonmaken ook geen pretje, maar moet het nu echt gebeuren? Afwasblokjes zijn de oplossing! Leg de roosters in een badje van warm water en een blokje, laat het even intrekken en je haalt zo alle aangekoekte resten ervan af.

Wist je dat afwasblokjes ook helpen bij het verwijderen van gele zweetplekken in witte shirts? Hoe dat precies in zijn werk gaat en meer? Je lees het allemaal op de volgende pagina.

play-sharp-fill