Home Weetjes 9 feiten over Michael Jordan die je waarschijnlijk niet wist

9 feiten over Michael Jordan die je waarschijnlijk niet wist

Er zijn maar weinig atleten in de geschiedenis die zoveel succes en roem hebben gehad als Michael Jordan. Tijdens zijn roemruchte carrière heeft MJ talloze prijzen gewonnen, waaronder vijf keer de titel NBA MVP. Als waarschijnlijk de grootste basketballer aller tijden, is er veel dat de meeste mensen niet weten over Michael Jordan… Als basketbalfan kun je vast wel een paar teamgenoten van Michael Jordan opnoemen uit het beroemde Chicago Bulls team dat in 1995-1996 het NBA-kampioenschap won. Maar hoeveel weet je eigenlijk over Zijne Luchtigheid zelf? Ken je enkele minder bekende feiten over Michael Jordan? Gezien zijn verbluffende statistieken en opvallende stijl van spelen, is het niet verwonderlijk dat er zoveel interessante feiten over Michael Jordan bekend zijn. Hier is onze top tien:

Hij werd in de eerste ronde geselecteerd, maar wilde niet voor de Bulls spelen.

Tijdens zijn tijd aan de University of North Carolina, werd MJ in de 1984 Draft door de Chicago Bulls opgesteld, maar hij besloot niet bij de organisatie te gaan spelen. In plaats daarvan speelde hij een jaar college basketbal bij de Tar Heels en kwam daarna in het seizoen 1985 bij de NBA. Na zijn eerste seizoen werd hij bekroond met de Rookie of the Year award. Tijdens zijn daaropvolgende seizoenen bij de Bulls, stond MJ bekend om zijn competitiedrang en zijn verlangen om koste wat kost te winnen. Hij kreeg de bijnaam “His Airness” van Sports Illustrated tijdens het seizoen 1987-1988 na het uitvoeren van een aantal verbazingwekkende dunks. Tijdens het seizoen 1991-1992 besloot MJ honkbal te spelen in plaats van basketbal, omdat hij geen zin meer had om te spelen als gevolg van een blessure. Tot op de dag van vandaag staat Jordan bekend om zijn beslissing om zijn basketbalcarrière op te geven ten gunste van een nieuwe carrière.

MJ is miljardair en bezit naar schatting 200 miljoen dollar aan bezittingen.

Hoewel hij op het hoogtepunt van zijn carrière 30 miljoen dollar per jaar kreeg, verdiende Jordan toch een fortuin. Naast zijn contract van 80 miljoen dollar met de Chicago Bulls, verdiende MJ 40 miljoen dollar aan het promoten van Nike producten. In 2007 werd MJ door Forbes uitgeroepen tot de meest waardevolle atleet op de planeet. Tegelijkertijd schatte Forbes Jordan’s netto waarde op $1 miljard. Tijdens zijn carrière als basketballer verdiende MJ ongeveer $1,1 miljard. Hiervan verdiende hij $480 miljoen aan endorsements en $63 miljoen aan de verkoop van zijn team. Jordan’s netto waarde van $1.2 miljard maakt hem de best betaalde gepensioneerde atleet aller tijden, en hij verdient nog steeds zo’n $100 miljoen per jaar. Het grootste deel daarvan komt van zijn eigendom van de Charlotte Hornets van de NBA, maar hij verdient ook een gezond bedrag aan zijn producten, waaronder zijn retro-sneakers, die tot 350 dollar per paar kunnen kosten.

Tijdens zijn eerste jaar werd Jordan beboet omdat hij te veel talent had.

Tijdens zijn junior jaar op de middelbare school was MJ zo dominant dat de teams van de tegenpartij klaagden over zijn ongelooflijke talent. Tijdens een wedstrijd tegen het Northwestern High School team, legde de scheidsrechter twee technische overtredingen op tegen het andere team wegens buitensporige klachten over Jordan’s spel. De coach van de Northwestern High School, Bob Green, beschuldigde zijn team er zelfs van opzettelijk te verliezen. Tijdens de daaropvolgende wedstrijd tegen de Wilmington High School kreeg Jordan een boete van $5.000 omdat hij te dominant was.

MJ’s favoriete NBA-speler was Magic Johnson.

MJ heeft met een aantal van de beste basketballers ter wereld gespeeld, maar zijn favoriete NBA-teamgenoot was Magic Johnson. Tijdens het seizoen 1990-1991 zat Magic Johnson midden in zijn carrière als basketballer, maar hij speelde met Michael Jordan, die net aan zijn korte carrière als basketballer was begonnen. Tijdens MJ’s eerste seizoen bij de Bulls won hij drie wedstrijden op rij tegen de Portland Trail Blazers. Door deze overwinning werden de Bulls een van de beste ploegen van het land. Tijdens het seizoen 1990-1991 speelde MJ tegen de New York Knicks in Madison Square Garden met Magic Johnson als zijn teamgenoot. Deze wedstrijd was de wedstrijd van het seizoen, omdat het ging om twee geweldige NBA-teams die streden om het kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd scoorde MJ een geweldige game-winning basket, die de Bulls de overwinning bezorgde.

Zelfs als volwassene, is Jordan nog steeds bang in het donker.

MJ is een wereldwijd icoon, maar zelfs hij heeft zijn zwakheden. Zelfs als volwassene, is hij nog steeds bang in het donker, zoals de meeste kinderen. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 deelde Jordan, die toen 23 jaar oud was, een kamer met de Amerikaanse basketballer Brad Beckerman. s Nachts werd Beckerman wakker en zag dat Jordan rillend op de grond lag. Tijdens dezelfde Olympische Spelen deelde Jordan opnieuw een slaapkamer met Beckerman, die op zijn tenen naar Jordan’s bed liep en hem toefluisterde: “Hé, Mike, wakker worden. Je droomt.”

Zijne Luchtigheid heeft zijn eigen parfumlijn en is ook een spelletjesontwerper.

MJ speelde niet alleen basketbal, hij bracht ook zijn eigen parfumlijn op de markt. Tijdens het seizoen 2009-2010 met de New York Knicks, werd MJ benoemd tot het gezicht van het kledingmerk Scent of the Times. Tijdens hetzelfde seizoen werd hij benoemd tot eau de cologne ambassadeur voor het bedrijf. Zijne Luchtigheid ontwierp ook zijn eigen videospel, genaamd Michael Jordan: Chaos in the Windy City. Dit spel, dat in 1990 werd uitgebracht, was het eerste videospel waarin een echt persoon voorkwam.

Toen hij met basketbal stopte, besloot Jordan boer te worden.

Na z’n basketbalpensioen besloot MJ z’n passie voor landbouw te volgen. Nadat hij landbouwgrond in North Carolina had gekocht, kocht hij meer land in Florida, North Carolina en Texas. Op zijn boerderij in Noord-Carolina verbouwt Jordan tarwe, sojabonen, pinda’s en tabak. Hij gebruikt zijn land ook om varkens en runderen te houden. Tijdens de zomers van zijn pensioen organiseerde Jordan basketbalkampen en fungeerde hij als mentor voor jonge spelers. Daarnaast heeft hij geïnvesteerd in verschillende bedrijven, waaronder het drankenbedrijf Vitaminwater, het team van de Chicago Bulls en hun arena.

Conclusie

Zoals we hebben gezien, is er veel dat de meeste mensen niet weten over Michael Jordan. Tijdens zijn verbluffende carrière als basketballer won Jordan talloze prijzen, waaronder vijf keer de titel NBA MVP. Zijn competitiedrang en zijn wil om koste wat kost te winnen zijn welbekend. Tijdens zijn carrière verdiende MJ ongeveer $1,1 miljard. Hiervan verdiende hij 480 miljoen dollar aan endorsements en 63 miljoen dollar aan de verkoop van zijn team. Zelfs als volwassene is Jordan nog steeds bang voor het donker. Zijn Luchtigheid heeft zijn eigen geurlijn en is ook een spelletjesontwerper. Toen hij met basketbal stopte, besloot Jordan boer te worden.