Home Gezondheid Expired: Adem of longproblemen? Haal dan direct deze planten in huis!

Expired: Adem of longproblemen? Haal dan direct deze planten in huis!

In de alternatieve geneeskunde is de herfst het seizoen van de longen. De longen zijn verantwoordelijk voor de afgifte van zuurstof in het lichaam en behoren tot één van de vijf eliminatiesystemen. Helaas, hebben seizoensgebonden allergieën en giftige stoffen een grote impact op je longen, zelfs bij de meest gezonde personen. Wist je dat bij een oppervlakkige ademhaling slechts 10% van je bloed gereinigd wordt, terwijl dat bij een diepe ademhalingen vanuit het middenrif maar liefst 80-100% is? Een diepe ademhaling is cruciaal voor de gezondheid van de longen en voor het elimineren van gifstoffen.

Kruiden spelen een belangrijke rol in de gezondheid van jouw longen. Hieronder vind je vijf kruiden die goed zijn voor je longen en die je eenvoudig in huis of in de tuin kunt planten. Deze kruiden hebben medicinale eigenschappen die de gezondheid van de longen bevorderen, en als bijkomend voordeel zijn de meeste kruiden in onderstaande lijst ook nog eens aromatisch. Plant deze kruiden dus in huis en profiteer van de helende eigenschappen.

1. Oregano
Oregano bevat carvacrol en rosmarinezuur. Dit zijn natuurlijke afbraakmiddelen en histamine verlagers. Histamine beïnvloed de luchtwegen en de nasale doorgang. Verder bevat oregano antioxidanten, die het immuunsysteem ondersteunen tijdens een verkoudheid of bij andere ziekten. Oregano is een vaste plant en zal jaar na jaar opnieuw bloeien. Het kan het best geplant worden in fel zonlicht en in een grond met een goede waterafvoer. Omdat oregano een invasieve plant is, is het beter om dit kruid in een plantenbak te kweken, ongeacht of je het binnen of buiten hebt staan. Verse oregano voegt een heerlijke smaak toe aan veel recepten. Om de oregano te oogsten, snij je de stengels af en bewaar je ze op een koele, droge plek in huis. Na ongeveer een maand kun je de bladeren verwijderen en opslaan in een luchtdichte pot. Lees verder op de volgende pagina en kom erachter welke vier andere planten goed zijn voor gezonde longen.

play-sharp-fill