Home Koken Begin het WK goed met vers gemaakte popcorn uit dit spotgoedkope apparaat van de Action

Begin het WK goed met vers gemaakte popcorn uit dit spotgoedkope apparaat van de Action

Het WK gaat alweer beginnen. Bij uitstek de tijd om lekker met je familie voor de televisie te zitten om te kijken hoe het Nederlands elftal het gaat doen. Hier horen natuurlijk wel de nodige hapjes en drankjes bij en met dit leuke stukje keukenapparatuur heb je altijd wat lekkers bij de hand. 

Popcornmachine sfeer

We zeggen trouwens nu wel ‘WK’, maar een popcornmachine is natuurlijk altijd wel welkom. Ook gewoon tijdens de weekenden. Binnen vijf minuten zet je met deze leuke voetbal popcornmachine een heerlijk bakje verse popcorn op tafel. Het enige wat je nodig hebt is popcorn (duh), een beetje zonnebloemolie en natuurlijk je ‘topping’ naar keuze.

Voetbal popcornmachine

Deze popcornmachine is niet alleen heel handig om te hebben, maar ziet er ook nog eens leuk uit! Helemaal in het sfeertje van het WK. De bovenkant kan je losmaken en als schaal gebruiken. Ben je klaar? Dan heb je deze ook binnen een handomdraai weer schoon. Zo staat alles weer klaar voor de volgende wedstrijd en natuurlijk: Voor iedere andere dag dat je gewoon trek hebt in een lekker bakje popcorn.

Spotgoedkoop

Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten, want de popcornmachine kost maar 19,95 in de webshop van de Action. Een schijntje met wat deze apparaten normaal gesproken kosten. Het levert je uiteindelijk zelfs geld op, want een zakje popcornmais, zonnebloemolie en suiker of zout zijn nog altijd goedkoper dan kant-en-klare of magnetronpopcorn. Het is dus een win-win. Zeker als Nederland ook nog eens met de WK-titel naar huis mag.

Neem een kijkje op deze pagina voor de popcornmachine! 

Recept

Je kan met deze popcornmachine alle kanten op! Je kan zoute of zoete popcorn maken, maar ook andere combinaties uitproberen. Wat dacht je van dit recept voor Salted caramel popcorn. Je eet je vingers er bij op!

caramel corn

Wat heb je nodig?

  • 400 gram suiker
  • 180 ml water
  • 100 gram popcorn mais
  • 80 gram roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout + een snufje

Wat ga je doen?

1- Maak de popcorn zoals omschreven in de handleiding van de popcornmachine. Je maakt om te beginnen zoute popcorn. Is het klaar? Leg de popcorn dan op een vel bakpapier.

2- Maak nu de karamel! Dit doe je door een steelpan met dikke bodem te pakken en hier het water en de suiker in te doen. Het is belangrijk dat je niet gaat roeren. Je kan wel de pan af en toe zachtjes(!) heen en weer bewegen. Laat de pan op middelhoog vuur staan en wacht tot de suiker een bruinachtige kleur krijgt.

3- Haal op dit moment de pan van het vuur en meng de roomboter door de karamel en voeg hier een snufje (zee)zout bij. Blijf roeren tot je ziet dat er een mooie saus ontstaat. Dit giet je over de popcorn op het bakpapier. Meng alles goed door elkaar. Dit moet snel gebeuren, anders klontert de popcorn aan elkaar.

4- Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Nieuwsgierig geworden naar dit leuke apparaat voor tijdens het WK? Neem dan een kijkje op deze pagina om er zelf eentje aan te schaffen. Eet smakelijk alvast. We know we will!