Home Nieuws Corrupte ambtenaren ‘kloonden’ jarenlang paspoorten voor topcriminelen

Corrupte ambtenaren ‘kloonden’ jarenlang paspoorten voor topcriminelen

Dacht je dat corrupte ambtenaren enkel te vinden waren in arme “Verweggistan”-landen? Of dat valse paspoorten enkel gemaakt werden door schimmige en louche onderwereld figuren? Think again! Ook in ons keurig Nederland zitten er genoeg boefjes verstopt in keurige ambtenaars functies. En misschien zelfs vaker dan dat je zou denken! Bij de gemeente Den Haag zou er naar verluidt namelijk jarenlang een dame als persoonlijke “paspoortenmachine” voor de top van de onderwereld hebben gefunctioneerd.

Criminelen kunnen natuurlijk mooi uit het zicht blijven en zich vrij verplaatsen met een vals paspoort. Deze waren jarenlang heel makkelijk te verkrijgen dankzij corrupte Nederlandse ambtenaren. De ambtenaar ‘kloonde’ daarbij bestaande paspoorten, plakte daar een pasfoto van één van z’n criminele opdrachtgevers op en voilà! De schurk had zo een hele nieuwe identiteit weten te bemachtigen!

Deze praktijken zijn blijkbaar jarenlang en veelvuldig voorgekomen, zo blijkt nu uit een onderzoek van het Parool welke afgelopen zaterdag is gepubliceerd. En je zal ervan versteld staan om welke zware criminelen dit onder andere allemaal gaat.

Lees snel verder op de volgende pagina voor welke onderwereld figuren er allemaal paspoorten zijn gekloond!