Home Weetjes De beste mobiele telefoon van 2022: wat u kunt verwachten

De beste mobiele telefoon van 2022: wat u kunt verwachten

Smartphones hebben tegenwoordig meer AI, betere camera’s, 5G-connectiviteit en meer sensoren dan ooit tevoren. Maar welke functies zullen de komende vijf jaar centraal staan? Wordt het een toestel vol met virtuele assistenten? Een camera met real-time fotobewerking? Een ingebouwde vingerafdruksensor? Dit zijn enkele van de belangrijkste factoren die zullen bepalen hoe de beste smartphone van 2022 eruit zal zien. Laten we eens kijken wat we van toekomstige handsets kunnen verwachten…

AI assistenten voor iedereen.

De opkomst van conversatie-interfaces brengt AI steeds meer naar onze telefoons. We hebben een lange weg afgelegd sinds de begindagen van Siri en Google Voice Search, maar er is nog genoeg vooruitgang te boeken. Maar hoe zit het met mensen die geen toegang hebben tot spraakopdrachten of die zich daar niet prettig bij voelen? Hoe zit het met slechtzienden? Hoe kunnen we AI nog inclusiever maken? En wat het platform ook is, we moeten kunnen vertrouwen op intelligente virtuele assistenten om ons te helpen in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om het plannen van herinneringen, het beheren van onze agenda’s of het opvragen van nuttige informatie, het potentieel van AI-assistenten is grenzeloos.

Betere camera’s, maar waarvoor?

De beste camera is de camera die je bij je hebt. En hoewel smartphones waarschijnlijk de meest gebruikte camera’s zijn die er zijn, is er nog steeds vooruitgang te boeken. Op het gebied van AI is er nog veel ruimte voor verbetering. Wat als je in plaats van een foto te nemen en op een knop te drukken, je telefoon gewoon zou kunnen zeggen dat hij automatisch een foto neemt? En met 5G in aantocht zien we misschien ook een verschuiving van megapixels naar een focus op andere kenmerken, zoals beeldhelderheid.

5G komt eraan, en zo zijn de mogelijkheden.

5G klinkt misschien futuristisch, maar het komt er snel aan. Een groot aantal bedrijven, waaronder Apple, Samsung en LG, heeft zijn steun toegezegd aan deze technologie. En, deze volgende generatie netwerk zal in staat zijn om zo veel meer dan 4G. En hoewel sommigen geloven dat het het volgende grote ding zal zijn in termen van snelheden en dekking, wordt ook verwacht dat het tonnen andere nieuwe technologieën mogelijk zal maken, zoals slimme thuisapparaten en autonome voertuigen.

Touch-free bediening en authenticatie

De beste smartphone van 2022 zal een aantal authenticatiemogelijkheden bieden, waaronder een vingerafdruksensor. Maar hoe zit het met andere technologie? Hoe zit het met oogscan? Hoe zit het met handpalmscanning? Over de hele wereld zien we een toename van biometrische verificatie, met als meest voorkomende het scannen van vingerafdrukken. Maar er zijn andere manieren om te verifiëren, zoals het gebruik van infraroodtechnologie om je handpalm of zelfs je aderen te voelen.

Sluiten.

De beste smartphone van 2022 zal net zo verbonden zijn met jou als jij met hem. Van het moment dat u ‘s ochtends wakker wordt tot het moment dat u ‘s avonds gaat slapen, zal hij er zijn om u te helpen uw dag door te komen. En laten we ook de andere gadgets niet vergeten die u de hele dag bij u hebt. De beste smartphone van 2022 werkt naadloos samen met andere apparaten en software. Dat betekent dat je telefoon de beste momenten van je dag kan vastleggen en een korte video kan samenstellen om met vrienden te delen. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt, maar meer nog, we kunnen niet wachten om de beste mobiele telefoon van 2022 in handen te krijgen.

 

play-sharp-fill