Home Gezondheid De Ultieme Gids voor je Gezondheid : Van slaap tot stress, hoe de makkelijke dingen jouw leven beter kunnen maken!

De Ultieme Gids voor je Gezondheid : Van slaap tot stress, hoe de makkelijke dingen jouw leven beter kunnen maken!

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed te eten en te bewegen om gezond te blijven, maar het kan soms aanvoelen als een zware strijd. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in onze dagelijkse routine en gewoonten te laten verslappen. Maar er zijn kleine dingen die we elke dag kunnen doen om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren, zonder er meer tijd of geld aan uit te geven. Deze hacks zijn eenvoudige, kleine veranderingen die een grote impact hebben op ons welzijn – probeer ze uit!

Vergeet het scherm voor je naar bed gaat.

Schermen kunnen niet alleen ons slaappatroon beïnvloeden, maar ook ons melatonineniveau verlagen – een hormoon dat de slaap bevordert. Het blauwe licht dat elektronica afgeeft, kan ons circadiane ritme onderbreken en ons alerter doen voelen. Bovendien kan het lezen van een e-boek of het luisteren naar audioboeken u helpen te ontspannen voordat u naar bed gaat. Lezen op een Kindle met het blauwe licht uit of met een rood licht is een goed alternatief als je niet wilt stoppen met lezen op je e-reader.

Maak een wandeling tijdens uw lunchpauze

Studies hebben aangetoond dat elke dag 20 minuten buiten in de frisse lucht doorbrengen het risico op sterfte met maar liefst 23% kan verminderen. Een wandeling tijdens uw lunchpauze zorgt er niet alleen voor dat u het kantoor verlaat, maar kan u ook helpen om energieker terug te komen en u te concentreren op de rest van uw dag. Een wandeling helpt u ook uw creativiteit te stimuleren en biedt u de gelegenheid om na te denken over zaken die u bezighouden. Neem een pauze van uw telefoon en geniet van de buitenlucht terwijl u met uzelf in contact komt.

Maak tijd voor lichamelijke activiteit.

Lichaamsbeweging kan een grote invloed hebben op uw gezondheid. Het kan u helpen uw gewicht onder controle te houden, uw risico op hart- en vaatziekten en diabetes verminderen, en uw geestelijke gezondheid verbeteren. Maar niet alle activiteiten zijn gelijk. Streef ernaar om elke week minstens 150 minuten aerobe activiteit van gemiddelde intensiteit te doen om alle voordelen te benutten. Om tijd vrij te maken voor lichaamsbeweging, moet u er een prioriteit van maken: plan het in uw agenda, stel doelen en zoek een trainingsmaatje om u verantwoordelijk te houden. U kunt ook proberen te bewegen zonder het kantoor te verlaten: neem de trap in plaats van de lift, loop tijdens uw lunchpauze, of doe een yoga-oefening op uw bureau.

Doe mee aan een sport of zoek andere manieren om actief te zijn.

Studies hebben aangetoond dat mensen die aan sport doen en regelmatig sporten, minder angstig en depressief zijn, veerkrachtiger zijn en een groter gevoel van eigenwaarde hebben in vergelijking met mensen die niet sporten. Lid worden van een team of deelnemen aan een sport die je leuk vindt kan je helpen actief te blijven en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten. Als u geen tijd hebt voor een team, kunt u alle voordelen van regelmatige lichaamsbeweging krijgen door activiteiten te doen waarbij uw hartslag ten minste 30 minuten per keer omhoog gaat. Dit kunnen aerobe activiteiten zijn zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. U kunt ook aan krachttraining doen, zoals gewichtheffen of yoga, wat ook uw geestelijke gezondheid kan helpen verbeteren.

Ademhalen, strekken en buigen – wees bedachtzaam en behendig

Ons lichaam raakt vaak gespannen als we gestrest zijn – en de spanning kan zich van je spieren naar je hele lichaam verplaatsen. Door mindfulness te beoefenen kun je je bewuster worden van hoe vaak je spanning in je lichaam vasthoudt, wat je kan helpen die spanning los te laten. Een andere eenvoudige manier om stress te beheersen is door te stretchen. Rekken kan je helpen je meer ontspannen te voelen en minder snel last te krijgen van spanningshoofdpijn. Bovendien kan het helpen om je bloeddruk te verlagen. Ten slotte kan buigen u helpen om u meer geaard en ontspannen te voelen – vooral als u de hele dag aan een bureau zit of voor uw werk autorijdt. Door te buigen kan uw lichaam bewegen en opgebouwde spanning loslaten.

voeg milieuvriendelijke voedingsmiddelen toe aan uw dieet

– Kies eiwitten op plantaardige basis: Bonen, linzen en peulvruchten zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten, ijzer, zink en vezels. – Eet een verscheidenheid aan fruit en groenten: Fruit en groenten leveren vitaminen, mineralen en vezels. Vitamine C is geweldig voor de ondersteuning van je immuunsysteem en vitamine A is nuttig voor de gezondheid van de ogen. – Eet hele granen: Kies hele granen boven bewerkte granen. Ze zijn een goede bron van vezels, ijzer en B-vitamines. – Neem gezonde vetten op: Deze omvatten olijfolie, avocado, visolie en noten. Gezonde vetten zijn goed voor je hart, hersenen en zelfs je huid. – Kies zuivel met een laag vetgehalte: Kies zuivelproducten met een laag vetgehalte boven volvette opties. Ze kunnen een geweldige bron van calcium, eiwitten en vitamine D zijn. – Beperk suiker: Kies voedingsmiddelen met minder toegevoegde suikers. Eet kleinere porties suikerhoudende voedingsmiddelen en kies waar mogelijk voor suikerarme of suikerloze versies. – Drink water: Water is essentieel voor een goede gezondheid, en kan zelfs stress verminderen.

Samenvatting.

De ultieme gids voor gezondheidshacks staat vol met manieren om je gezondheid, energie en geluk te verbeteren. Van slapen tot stress, deze dagelijkse gewoonten zullen je leven beter maken. Dus, ga je gang en breng de veranderingen aan die je nodig hebt om je leven te verbeteren, en onthoud: kleine veranderingen hebben een grote impact.