Home Weetjes Expired: Deze producten kun je beter nooit meer eten of drinken op een lege maag

Expired: Deze producten kun je beter nooit meer eten of drinken op een lege maag

Een goed ontbijt bepaalt hoe je je de rest van de dag voelt, en vooral wat je de rest van die dag eet. Het eten van een gezond ontbijt geeft je meer energie en concentratie. Gewoon eten waar je zin in hebt is niet altijd even slim, helaas. Wat veel mensen niet weten is dat het eerste wat je ‘s morgens eet het verloop van de dag bepaalt.

Sommige voedingsmiddelen kunnen, als ze op een lege maag gegeten worden, schade aan je darmen veroorzaken. We vroegen een klinisch voedingsdeskundige, Dr. Rupali Datta, om advies over wat je moet vermijden als je op een lege maag eet of drinkt. Dr. Datta zegt ook dat je je spijsvertering wat tijd moet geven om te functioneren. Na de lange uren slaap is het verstandig om na 2 uur te ontbijten.

1. Pittig eten
Is pikant eten gezond of ongezond? Pittig eten schijnt veel gezondheidsvoordelen te hebben dankzij de stof capsaïcine in pepers. Maar ondanks het feit dat deze pikante voedingsmiddelen in sommige gevallen gunstig zijn voor de gezondheid, is het niet aan te raden pikante voedingsmiddelen te eten bij het ontbijt. Deze kunnen het hele spijsverteringsstelsel irriteren. Dit kan op zijn beurt leiden tot maagzuur en je maagslijmvlies beschadigen. Het eten van specerijen en pepers op een lege maag kan de maagwand irriteren, wat kan leiden tot zure reacties en krampen, die ook tot indigestie kunnen leiden.

Pikante kruiden kun je toevoegen aan de lunch of het avondeten, je bent dan al een hele tijd wakker en je spijsvertering is al weer op gang gekomen. Een voordeel van pittig eten bij de lunch of het avondeten is dat het de stofwisseling een beetje versnelt. De scherpe stof waar we het eerder over hadden, capsaïcine, zorgt ervoor dat je lichaam een beetje opwarmt, zodat je lichaam iets meer calorieën verbrandt. Je hoeft er niet eens extra voor te bewegen, zelfs als je in rust bent neemt de verbranding van calorieën toe. Lees verder op de volgende pagina om te ontdekken welke 6 andere voedingsmiddelen je beter niet op een lege maag kunt eten.

play-sharp-fill