Home Huishouden HEFTIG: Dit kan er gebeuren als je jouw wasmachine niet op tijd schoonmaakt

HEFTIG: Dit kan er gebeuren als je jouw wasmachine niet op tijd schoonmaakt

Je zou denken dat de binnenkant van een wasmachine een schone plek is. Niets is minder waar als je hem niet regelmatig grondig schoonmaakt. Een wasmachine is namelijk een broedplaats van bacteriën. En door de opeenhoping van vuil, kan de machine brandgevaarlijk worden. Met dit handigheidje heb je de wasmachine schoon in een minuutje.

Wanneer heb je jouw wasmachine voor het laatst schoongemaakt? Een enkeling zal aangeven dit met enige regelmaat te doen. Het merendeel gaat ervan uit dat, zolang de was er schoon uitkomt, het wel goed zit daarbinnen. Helaas is dat dus niet het geval.

Geld besparen

Het schoonmaken van de wasmachine is niet alleen beter voor je kleding, het is ook beter voor je portemonnee. Want in een vuile wasmachine hoopt vuil zich op; in slangen en afvoeren. Een verstopping ligt op de loer wat om een monteur vraagt. Daarnaast zorgen de volle slangen en afvoeren ervoor dat de machine oververhit kan raken. En door een oververhitte machine kan brand ontstaan. Een regelmatige schoonmaakbeurt voorkomt dit.

Lees op de volgende pagina hoe je je wasmachine eenvoudig schoon kunt maken.