Home Verhalen Familie vindt mysterieuze deur in tuin, wat ze ontdekken zal je verbazen!

Familie vindt mysterieuze deur in tuin, wat ze ontdekken zal je verbazen!

Het is waarschijnlijk de geheime droom van elk gezin: een geheime deur in huis vinden die je naar iets onbekends en spannends leidt (liefst iets kostbaars!). Stel je voor dat je familie een geheime deur in huis of in de achtertuin ontdekt. Zou je dat spannend vinden of zou je eerder bang worden? Je kunt iets engs tegenkomen, zoals een skelet, of je kunt iets spannends tegenkomen, zoals een verborgen schat! Na het einde van de Tweede Wereldoorlog bereidden veel Amerikanen zich voor op een mogelijke atoomoorlog.

De regering onder Truman en Eisenhower had veel voorlichtingsmateriaal verspreid om de burgers te waarschuwen voor een mogelijke nucleaire aanval. Dit was om de burgers van de Verenigde Staten op het ergste voor te bereiden. Daarom werden atoomschuilkelders in het leven geroepen om gezinnen bescherming te bieden in geval van een kernoorlog. De familie Zwick uit Wisconsin was ook een van de families wier achtertuin zo’n schuilplaats uit die tijd bevatte. De Zwicks wisten ook dat ergens in hun achtertuin een schuilkelder uit het tijdperk van de Koude Oorlog stond, overwoekerd door de tuinplanten. Maar zij hadden er tot nu toe nooit veel belangstelling voor gehad en hadden het nooit geopend.

Zo bleef de kelder 10 jaar lang onaangeroerd – tot de dag kwam dat ze eindelijk besloten hem te openen. Blijkbaar was het wachten lang genoeg geweest. Zij openden een klep, waaronder een 2 à 3 meter lange gang verborgen lag, die naar de bunker leidde. Daar vonden ze – drijvend in 1,5 meter diep water – iets wat ze nooit verwacht hadden!

Moeilijke operatie
Natuurlijk was het allemaal niet zo makkelijk als het leek. Ik veronderstel dat dat waar is voor de meeste dingen die men tegenkomt, is het niet? Het was al veel moeilijker dan de familie had verwacht om überhaupt in het opvangtehuis te komen. Wat moesten ze doen? Voordat ze bij de beschermende kelder konden komen, moest de familie Zwick eerst alle planten verwijderen die er in de loop der decennia overheen waren gegroeid. En ze moesten ook het slot openen. Het bleek dat het slot 50 jaar lang niet was geopend! Wil je weten wat er in het voorwerp zat dat ze vonden en dat decennia lang verborgen was gebleven in de schuilkelder? Lees dan verder op de volgende pagina..

play-sharp-fill