Home Weetjes Hij gebruikt al jaren pindakaas om te scheren. De reden waarom zal je verbazen!

Hij gebruikt al jaren pindakaas om te scheren. De reden waarom zal je verbazen!

Pindakaas is een favoriet in vele huishoudens, tenzij je er allergisch voor bent natuurlijk, maar het is niet te missen voor velen. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt, zoals bijvoorbeeld op brood, om mee te bakken, maar zelfs om mee te koken. Maar, wist je dat pindakaas ook op andere manieren gebruikt kan worden, behalve dat je ermee kookt? Er zijn namelijk een aantal bizarre, maar gebruikbare, manieren om pindakaas in en rondom je huis te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld gehoord dat je kunt scheren met pindakaas? Maar, ook dat je bijvoorbeeld kunt schoonmaken met pindakaas? Klinkt heel bizar, maar lees hieronder zelf maar hoe je het kunt gebruiken.

Kauwgum uit tapijt
Kauwgum is misschien wel een van de dingen die het lastigst zijn om ergens uit te krijgen, bijvoorbeeld wanneer je het in je haar hebt, maar vooral uit tapijt. Je kan proberen om het weg te wrijven met water, met olie of andere producten die in gedachten komen. Maar, heb je ook eens gedacht aan pindakaas? Het schijnt de beste optie te zijn om kauwgum uit je tapijt te krijgen, maar ook uit je haar of kleding, bijvoorbeeld. Het enige wat je hoeft te doen is een dun laagje pindakaas smeren op de kauwgum en vervolgens schoonmaken met een vochtig doekje na zo’n 5 tot 10 minuten.

Nare geuren
In je huis zul je altijd wel een hoek of kamer hebben waar er een naar geurtje ontstaat, zoals bijvoorbeeld wel in de keuken kan gebeuren door al het vuil in je prullenbak, of in je koelkast. Maakt niet uit wat je probeert, het gaat maar niet weg. Echter, is daar een optie voor, namelijk pindakaas. Wat je kunt doen is een eetlepel pindakaas en in een koekenpan doen en dat voor zo’n 2 tot 4 minuten laten bakken. Je zult al gauw merken dat de nare geuren niet meer te ruiken zijn en dat het is overgenomen door een warme geur met nootaccenten. Wil je nog meer trucjes weten met pindakaas? Lees dan verder op de volgende pagina.

play-sharp-fill