Home Bezuiginingstip Hij smeert tandpasta op zijn telefoonscherm. De reden? Dit scheelt zoveel geld!

Hij smeert tandpasta op zijn telefoonscherm. De reden? Dit scheelt zoveel geld!

Je huis is waarschijnlijk vol met verschillende oppervlakken, waarvan je sommige waarschijnlijk veel moeite doet om ze mooi te houden. Maar, zoals velen van ons waarschijnlijk al ontdekt hebben, heb je maar één verkeerde beweging nodig om ze behoorlijk te bekrassen. Gelukkig hebben wij een snelle doe-het-zelf oplossing voor elk soort en ieder type oppervlakte. Of het nu hout, glas, marmer of leer is, hieronder vind je het antwoord voor elk bekrast oppervlak dat je tegenkomt.

1. Brillenglazen

Krassen op je bril zijn ontzettend vervelend, want ja; je hebt ze gewoon nodig om goed te kunnen zien. Maar de oplossing is eigenlijk een snelle, goedkope manier die op het punt staat je nieuwe go-to vriend te worden: tandpasta. Kies een tandpasta die niet schurend is en geen agressieve chemicaliën bevat om de lens witter te maken. Wrijf dan met een katoenen watje of zachte doek de tandpasta in een cirkelvormige beweging over de lens. Doe dit ongeveer 10 seconden en spoel dan af met koel water. Voor diepere krassen zal je het een paar keer moeten herhalen.

2. Autolak

Klopt; je auto is misschien niet iets IN je huis, maar het is wel iets dat meer bekrast wordt dan bijna al het andere. Maar voor je naar buiten rent om honderden (of duizenden, afhankelijk van hoe erg de schade is) uit te geven in een garage, kun je deze doe-het-zelf methode proberen. Alles wat je nodig hebt is zeepwater, autowas, plakband, en schuurpapier. Dit is hoe je het doet: maak de kras schoon met een sopje en een doek. Maak daarna het schuurpapier nat en ga lichtjes over de kras heen. Op die manier vervaagt de kras en hou je een dof plekje over op de auto. Poets dit op met autowas en je zal zien dat de kras is verdwenen.

3. Lakleren schoenen

Je gaat op stap voor een avondje uit, je trekt je dansschoenen uit de kast – en je verstijfd als je een enorme kras op het lakleer ziet. Wat is hier gebeurd! Voor je een andere outfit uit de kast trekt, probeer eerst dit eventjes: wrijf met een wattenstaafje een beetje vaseline op de kras tot de kras zich begint op te vullen. Na een minuutje zal je zien dat je schoenen er weer zo goed als nieuw uit zien.

4. Leren banken/schoenen

Leer is een prachtig materiaal voor kleding en meubels, maar het is uiterst kwetsbaar als het om krassen gaat. (Iedereen die het aandurft een leren bank en een hond tegelijk te hebben, kent deze worsteling.) Neem wat plantaardige olie of babyolie en breng dit met een wattenstaafje aan op het bekraste oppervlak. Wrijf de olie met ronddraaiende bewegingen in het oppervlak, en laat het dan goed drogen. Veeg de olieresten af met een schone doek – en herhaal de procedure zo nodig. Ook nagellak, en gespecialiseerde leerwas, kunnen helpen het probleem te verhelpen.

Lees verder op de volgende pagina waarom je tandpasta op je telefoon moet smeren.

play-sharp-fill