Droge mond en jeukende huid
Ook dit zijn gevolgen van het vele plassen. Hoezo? Als je vaak moet plassen, verlies je veel vocht. Op het eerste gezicht niet zo’n heel groot probleem, maar wel als je weet dat vocht ook nodig is voor andere dingen in de het lichaam. Te weinig vocht zorgt ervoor dat de huid uitdroogt & gaat jeuken en de mond droog aanvoelt.
Wazig zicht
Omdat het vochtniveau in jouw lichaam steeds verandert, kunnen de lenzen in de ogen opzwellen. Hierdoor ontstaat er een wazig zicht wat uiteindelijk, als het niet regelmatig wordt gecontroleerd, blindheid kan veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat suikerziekte een van de grootste veroorzakers van blindheid is?
Type 2 symptomen:
Gistinfecties
Zowel mannen als vrouwen met suikerziekte kunnen last krijgen van deze infecties. Gist voedt zich met glucose, dus als je er veel van hebt, kan het z’n lol op. Deze infecties kunnen uitgroeien tot warme en vochtige plekken. Meestal komen ze voor tussen vingers en tenen, onder de borsten en in en om de geslachtsdelen.
Genezing van (snij)wondjes
Na verloop van tijd kan een hoge bloedsuiker de bloedtoevoer beïnvloeden en ervoor zorgen dat het voor jouw lichaam lastig wordt om wonden te genezen. Dit betekent dus dat wondjes minder snel stoppen met bloeden en/of genezen.
Type 1 symptomen:
Gewichtsverlies
Als het lichaam geen energie uit je eten kan halen, zal het in plaats daarvan spier en vet gaan verbranden. Dit zorg ervoor dat je onbewust gewicht, en spiermassa, verliest. In eerste instantie niet een heel groot probleem, maar onbewust afvallen is ontzettend slecht voor jouw gezondheid.
Misselijkheid en overgeven
Als het zo ver komt dat je lichaam vet gaat verbranden in plaats van suikers, maakt het ‘ketonen’ aan. Deze ketonen kunnen ervoor zorgen dat je je misselijk voelt en uiteindelijk moet braken. Let op! Ketonen kunnen zich ophopen, tot gevaarlijke niveaus, in het bloed. Dit wordt ook wel diabetische ketoacidose genoemd en is een levensbedreigende aandoening. De laatste vraag die beantwoordt moet worden is: wanneer is het tijd om naar de huisarts te gaan? Je leest op de volgende pagina.
Contact opnemen met de huisarts
Als je ouder bent dan 45 jaar of andere risico’s hebt voor diabetes, is het belangrijk om getest te worden. Als je de symptomen op tijd opmerkt kan je gevolgen als zenuwbeschadigingen en hartproblemen voorkomen.
En houdt de volgende regel aan, als je twijfelt om de huisarts te bellen:
- Voel je ziek, zwak en erg dorstig?
- Moet je vaak naar het toilet?
- Heb je vaak buikpijn?
- Adem je dieper en sneller dan normaal?
- Heb je een zoete adem die naar nagellakremover ruikt?
🔥 NET BINNEN: SUPERTIP: Zo kan je jouw woning simpel warmer houden en dat binnen 1 minuutje!. (13.121x views)
Bekijk de video hieronder: