Home Weetjes Oma legt geheime truc uit hoe jouw gaspitten weer snel als nieuw zijn

Oma legt geheime truc uit hoe jouw gaspitten weer snel als nieuw zijn

Er zijn van die huishoudelijke klusjes waar je van te voren niet van zou verwachten dat je dit ook daadwerkelijk schoon moet maken en het schoonmaken van gaspitten is daar één van! Je staat er misschien niet bij stil en je hebt er hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit over nagedacht, maar gaspitten moeten toch echt regelmatig schoongemaakt worden. Hoe maak je dit nu schoon? Wij hebben het voor je opgezocht…

Naast het feit dat deze huishoudelijke taak hoogstwaarschijnlijk niet in jouw schoonmaak routine zit, is het ook niet het eenvoudigste klusje, want de gaspitten lijken misschien niet vies, maar in werkelijkheid zitten ze onder het roet en zijn ze waarschijnlijk erg vet. Mocht je een afwasmachine bezitten en de gaspitten van afwasmachine bestendig materiaal gemaakt zijn, kunnen ze gewoon mee met een standaard programma. Let wel de kans dat ze er dof uit komen is groot!

Ammoniak
Heb je dit niet, zijn de gaspitten niet van het juiste materiaal of stop je ze liever niet in de vaatwasser omdat je geen doffe gaspotten wil? Geen probleem, er zijn nog veel meer opties om ze schoon te maken. Ammoniak is dus echt een wondermiddel als de gaspitten vies en vet zijn geworden. Zo ga je te werk: Stop de gaspitten in een kom die je goed kan afsluiten, giet hier ammoniak bij, sluit de de kom en zet het een nachtje buiten. Haal de volgende morgen de pitten uit de kom/zak, spoel ze af en je hebt weer sprankelende gaspitten! Mocht je geen kom hebben moet goed sluitende deksel; pak dan een vuilniszak en knoop deze dicht, nadat je de gaspitten en de ammoniak in de zak gedaan hebt natuurlijk! Lees snel verder op de volgende pagina en kom er onder andere achter hoe je vette gaspitten schoonmaakt met waspoeder en/of cola!