Home Gezondheid Expired: Negeer deze 7 waarschuwingssignalen van je lever niet!

Expired: Negeer deze 7 waarschuwingssignalen van je lever niet!

De lever, een van de grootste organen in je lichaam, doet en kan veel zeggen over je gezondheid. Zijn belangrijkste functie is ervoor te zorgen dat giftige stoffen worden weggespoeld, voordat ze jou en je lichaam schade kunnen berokkenen. Maar, als je lever niet goed functioneert, kan je lichaam vele manieren vinden om je (subtiele) waarschuwingssignalen te geven, die we vaak geneigd zijn te overzien. Dus, hoe kun je weten wat je lichaam je probeert te vertellen?

Vermoeidheid
Iedereen heeft wel eens momenten gehad waarop hij zich moe voelde, of het nu na een lange nacht studeren was, of gewoon omdat je niet kon slapen. Het duurt echter maar een nacht of twee van een goede nachtrust, en je bent weer de oude. Maar, wat als het blijft gebeuren dat je je voortdurend moe voelt, en je er geen legitieme reden achter kunt bedenken? Het kan te maken hebben met de werking van je lever, en kan een teken zijn van leverbeschadiging. Vermoeidheid die hierdoor veroorzaakt wordt, kan ofwel een virus zijn, overmatig alcohol- of vetgebruik, of een erfelijke ziekte. Dus, als je echt twijfelt aan de reden achter je vermoeidheid, is het misschien een idee om je te laten onderzoeken.

Verlies van eetlust
Heb je de laatste tijd het gevoel dat je nooit meer honger hebt, of dat je helemaal geen zin meer hebt om iets te eten? Als dat al lang aan de gang is, wil je dat misschien door een medisch specialist laten controleren, want het kan wijzen op of leiden tot leverschade. Verlies van eetlust staat bekend als een van de meest voorkomende tekenen hiervoor, vaak gepaard gaande met gewichtsverlies. Het kan gemakkelijk aangezien worden als een symptoom voor stress of je niet goed voelen in het algemeen, maar het kan ernstiger zijn dan dat. Als je denkt dat je hier last van hebt, wil je dit teken dat je lichaam je probeert te geven misschien niet negeren. Ontdek op de volgende pagina welke cruciale tekens je lever je nog meer probeert te geven die je niet mag negeren.

play-sharp-fill