Home Weetjes Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson

Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson

Michael Jackson was niet alleen een getalenteerde en succesvolle zanger, danser en acteur, maar ook een groot liedjesschrijver. Zijn liedjes hebben niet alleen zijn plaats in de harten van zijn fans voor de komende decennia verankerd, maar zijn ook door verschillende muziekcritici in de Top 10 Beste Michael Jackson Liedjes gezet. Lees verder om meer te weten te komen over deze top 10 beste liedjes van Michael Jackson en kijk of jouw favoriet ook in de lijst staat.

10. “Billie Jean”

In dit nummer zingt Michael Jackson over hoe een vrouw die beweert dat hij een van haar tweelingen heeft verwekt, liegt over het feit dat hij de vader is. Het nummer werd uitgebracht in 1983 als de lead single van Jackson’s zesde solo album “Thriller”. Dit is een van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson vanwege de aanstekelijke beat en tekst.

09. “Smooth Criminal”

In dit nummer, geschreven en gecomponeerd door Jackson, zingt hij over een crimineel die inbreekt in een huis, maar wordt betrapt door de huiseigenaar. De huiseigenaar wordt vervolgens aangevallen door de crimineel. Uiteindelijk schiet de huiseigenaar de crimineel neer, maar verwondt hem alleen. De crimineel gaat naar het ziekenhuis, maar wordt later gearresteerd door de politie, die zijn vingerafdrukken op de muur van het huis heeft gevonden. Het nummer werd in 1988 uitgebracht als de vierde single van het album “Bad”. Smooth Criminal behoort tot de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson vanwege de geweldige muziek en tekst.

08. “Man in de Spiegel”

In dit lied zingt Jackson over zijn spijt van zijn verleden en zijn verlangens voor de toekomst, evenals zijn hoop voor andere mensen om te gaan en veranderingen in hun eigen leven te maken. Het werd uitgebracht in 1988 als onderdeel van het album “Bad”. Man in the Mirror is één van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het spreekt over hoe mensen anderen niet moeten beoordelen.

07. “We Are the World”

In dit lied zingen Jackson en andere artiesten over het lijden van de mensen in Ethiopië en de noodzaak om hen te voeden. Het lied werd opgenomen op 28 januari 1985, om geld in te zamelen voor de hulpverlening voor de hongersnood van 1983-85 in Ethiopië. Het werd uitgebracht op 19 maart 1985, als een liefdadigheidssingle. We Are the World is één van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het hielp geld in te zamelen voor de arme mensen in Ethiopië.

06. “The Way You Make Me Feel”

In dit liedje zingt Jackson over hoe een meisje hem gelukkig maakt, maar zich later verdrietig voelt omdat hij weet dat hij haar zal moeten verlaten. Het nummer werd in 1987 uitgebracht als de derde single van het album “Bad”. The Way You Make Me Feel behoort tot de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het een geweldig liefdesliedje is.

05. “Heal the World”

In dit lied zingt Jackson over hoe hij van de wereld een betere plek wil maken en mensen wil helpen die lijden aan hongersnood en ziekte. Het nummer werd in 1992 uitgebracht als liefdadigheidssingle van zijn album “Remember the Time”. Heal the World is een van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson vanwege de sterke boodschap om andere mensen te helpen.

04. “Don’t Stop ‘Til You Get Enough”

In dit nummer zingt Jackson over hoe hij wil blijven dansen en plezier maken omdat hij een echt goede tijd wil hebben. Het nummer werd in 1979 uitgebracht als single van het album “Off the Wall”. Don’t Stop ‘Til You Get Enough is een van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het een perfect liedje is om naar te luisteren tijdens het feesten met vrienden.

03. “Beat It”

In dit nummer zingt Jackson over hoe twee bendeleden vechten om de controle over hun buurten. Hij biedt dan aan om hen te helpen het geschil op te lossen door een autorace met hen te houden om de controle over de buurt. Het nummer werd uitgebracht in 1983 als de tweede single van het album “Thriller”. Beat It staat in de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het gebruikt werd in een scène in de film “Ferris Bueller’s Day Off” waarin een jongen spijbelt.

02. “Bad”

In dit nummer zingt Jackson over hoe mensen denken dat hij slecht is vanwege zijn dansstijl en omdat hij anders is dan andere mensen. Het nummer werd uitgebracht in 1987 als de eerste single van het album “Bad”. Bad is een van de Top 10 Beste Liedjes van Michael Jackson omdat het een iconisch liedje werd waar iedereen van hield.

01. Conclusie

De top 10 Beste Songs van Michael Jackson is een gevarieerde selectie van enkele van zijn meest memorabele en pakkende songs. De liedjes variëren van vrolijk en zorgeloos tot sterk en krachtig, en tonen de vele verschillende kanten van Jackson’s muzikale persoonlijkheid en capaciteiten. Als je een Michael Jackson fan bent, wil je deze top 10 beste liedjes van Michael Jackson niet missen.