Home Gezin Moeders hysterisch over methode waardoor babies binnen no-time slapen

Moeders hysterisch over methode waardoor babies binnen no-time slapen

Bij een nieuwe baby komt een bijna gegarandeerd slaaptekort voor de ouders. Zo gek is dit niet, want een pasgeboren baby is er op ingesteld dat hij of zij om de twee uur wat te eten moet krijgen. Het natuurlijk slaapritme ontwikkeld zich naar verloop van tijd. Buiten dit om kan het gebeuren dat je kind er een lastig slaapritme op nahoudt. Deze methode is een topuitvinding om je kind snel in slaap te krijgen.

In dit artikel geven we je 3 tips om babies snel in slaap te krijgen:

baby's gray knit hat

Redenen slecht slapende baby

Er zijn meerdere factoren die bij kunnen dragen aan een lastig slapende baby. Zo kan je kindje last hebben van krampjes, onrustig bewegen of het vertrouwde geval van in de baarmoeder missen. Aanhoudende slaapproblemen zorgen ervoor dat je met je baby snel in een neerwaartse spiraal terecht kan komen. Een vermoeide baby raakt bijvoorbeeld snel overprikkeld, waardoor inslapen nog veel moeilijker wordt. Er is een apparaat dat een game changer is op dit gebied. Zeker in aanvulling met onderstaande tips.

Tip 1- Inbakeren

Inbakeren is het strak inwikkelen van de baby. Let op: hier neem je ook de schouders, armen en voetjes in mee. Het is belangrijk dat je de beentjes wat meer ruimte geeft om de heupontwikkeling niet in de weg staan. Inbakeren helpt voor baby’s die moeite hebben met zelf in slaap vallen (geeft hetzelfde geboren gevoel als in de baarmoeder), hazenslaapjes doen, snel overprikkeld raken en veel huilen. De meeste baby’s gaan beter slapen als ze ingebakerd zijn.

Tip 2- Hanteer een strak schema

De beste manier om snel een regelmatig dag- en nachtritme te krijgen is door jezelf aan een strak schema te houden. Hier reageren baby’s heel goed op. Hoe minder je het schema omgooit, hoe beter! Er is op deze manier namelijk een veel grotere kans dat je baby zelf aan gaat geven dat het bedtijd is op de vastgestelde tijden. Houd het bedtijd-ritueel ook rustig en ontspannen. Doe je baby lekker in bad, dim de lichten alvast en probeer druk gedoe rond de baby te vermijden. Zo voorkom je het risico dat je kindje overprikkeld raakt.

Tip 3- White noise apparaat

White noise (ook wel witte ruis genoemd) is een volle frequentiegeluid dat wordt afgespeeld via een app of apparaat. Het is al enige tijd bekend dat dit geluid ervoor zorgt dat zowel baby’s, kinderen als volwassen rustig worden en dus ook beter slapen. Een white noise machine is de uitkomst voor baby’s die onrustig, slecht of niet diep genoeg willen slapen. Waarom slapen baby’s hier zo prettig door? Het geluid komt ze bekend voor. Ga zelf maar eens met je hoofd onder water. Wat hoor je dan? Je kindje hoort er nog eens veel meer bij, namelijk (gedempte) omgevingsgeluiden, jouw bloedsomloop en hartslag. White noise bootst deze geluiden uit de baarmoeder na en geeft daarom een vertrouwd en geborgen gevoel.

Kijk de volgende video over hoe witte ruis precies werkt: 

Waar is zo’n apparaat verkrijgbaar?

Een van de beste white noise machines is deze van Numsy. De Numsy Move heeft maar liefst 40 verschillende geluiden, geheugenfunctie, ademend licht en een zeer lange batterijduur. Je krijgt er zelfs extra tips bij om je kindje lekker door te laten slapen. Wil je de Numsy Move zelf uitproberen? Voor meer informatie kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de pagina van Numsy. Hier vind je de verschillende white noise apparaten. 

Let op: De voorraad is erg beperkt vanwege hun populariteit en de kortingsactie die ze nu hebben dus op = op

Wij wensen je alvast een hele prettige nachtrust toe. Succes!

 

 

 

play-sharp-fill