Home Gezondheid Expired: Voor het slapen gaan stopt ze een ui in haar sok. De reden? Je gelooft het niet.

Expired: Voor het slapen gaan stopt ze een ui in haar sok. De reden? Je gelooft het niet.

Deze groente geeft jouw immuunsysteem een boost, helpt bij het stoppen met braken en nog veel meer kwaaltjes. Het idee om uien als geneesmiddel te gebruiken stamt af van de inheemse (Native) Amerikanen, ook wel bekend als indianen, en wordt nu zelfs door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als geneesmiddel voor luchtweginfecties, bronchitis en hoest. Uien zijn heerlijk in gerechten, zoals salades, pasta of gewoon als een lekker snack uit de frituurpan. Maar wist je dat uien een stuk veelzijdiger zijn dan we denken? De groente zit boordevol met antiseptische en antibiotische middelen, omdat het een hoog zwavelgehalte heeft. Daarnaast helpt het je lichaam bij de bestrijding van ziektes.

1. Hoest.
Pel een ui, snij het door de midden, strooi een eetlepel bruine suiker over de helften, dek ze voor ongeveer 60 minuten af en eet ze daarna op. Doe dit twee keer per dag en kom van je hoest af. De antibacteriële eigenschappen van de groente doden namelijk de hoest-veroorzakende microben.

2. Haarverlies.
Breng een beetje water met een ui erin aan de kook en laat het afkoelen. Gebruik de vloeistof voor het haren wassen om haaruitval te voorkomen. Daarnaast zal het je haar sneller laten groeien en roos tegengaan.

3. Slijm in de borstholte.
Snij een ui heel klein en meng dit met een beetje kokosolie tot een pasta, smeer dit op je borst en bedek het met een theedoek. De damp die de ui afgeeft zorgt ervoor dat het slijm in de borst verdwijnt en het hoesten en de, eventuele, benauwdheid verdwijnt. Benieuwd waarom je een ui in je sok moet stoppen voor het slapen gaan? Je leest het op de volgende pagina.

play-sharp-fill