Home Bezuiginingstip Action verkoopt deze week spotgoedkope beveiligingscamera’s met alle functies van duurder model

Action verkoopt deze week spotgoedkope beveiligingscamera’s met alle functies van duurder model

De dagen worden korter en donkerder. Veel mensen zoeken dan ook tijdens de feestdagen de gezelligheid op. Lekker met je familie dineren, ontbijten, brunchen en Sinterklaas of kerstmis vieren. Het klinkt allemaal ideaal, maar wist je dat deze periode ook ‘hoogseizoen’ is voor inbrekers? 

man standing near staircase

Het feit dat veel mensen niet thuis zijn en het lekker snel donker wordt maakt het dat inbrekers tijdens de feestdagen gemakkelijk hun slag kunnen slaan. Het aantal inbraken ligt volgens verzekeraars zelfs 50 procent hoger dan op de overige dagen in het jaar. Kortom: Iets om rekening mee te houden dus! Gelukkig is er een voormalig inbreker met wat tips om ervoor te zorgen dat je huis inbraakproof is en dit gaat makkelijker dan je denkt!

Gepensioneerd inbreker

Een gepensioneerd inbreker heeft een lijstje gemaakt met tips om te voorkomen dat ze bij jou thuis binnendringen. Hij besloot zijn tips met de wereld te delen en op deze manier het aantal woninginbraken te verlagen.

1- Investeer in beveiliging

Laten we maar direct met de spreekwoordelijke deur in huis vallen, maar een goede beveiliging is het allerbelangrijkste om te voorkomen dat inbrekers je huis binnenkomen. Er is echter een probleem: Een beveiligingssysteem voor thuis is flink aan de prijs.

Goedkope beveiligingscamera’s voor buiten

Hier hebben we toch heel goed nieuws over, want de Action verkoopt ook beveiligingscamera’s voor in huis en deze zijn een stuk goedkoper dan wanneer je een bedrijf deze laat installeren! De camera’s zijn waterbestendig, eenvoudig aan te sluiten op je wifi-netwerk en alle gegevens worden gehost op een EU-server. Je koopt deze camera’s simpel via de webshop van de Action.

Nachtvisie en ruim zicht

De camera’s kosten maar 38,95 (een prikkie in vergelijking met overige beveiligingscamera’s) en hebben een zicht van 100 graden. Er zit tevens nachtvisie op tot 8 meter. Als er tijdens je kerstfeestje iets gebeurt of beweging wordt waargenomen, dan krijg je direct een melding op je smartphone. Je kan eventuele inbrekers zelfs laten schrikken door iets via je telefoon in te spreken. Dit horen ze dan via de interne speaker van de camera. Ideaal!

Wil jij deze beveiligingscamera’s hebben voor tijdens de feestdagen? Neem dan nu een kijkje op deze pagina!

2- Laat de lichten aan als je weggaat

Heb je een leuk kerst- of nieuwjaarsfeestje op de agenda? Laat dan vooral de lichten aan. Een donker huis is een nogal duidelijke indicatie dat er niemand in de woning aanwezig is. Een slimme tijdschakelaar kan de uitkomst bieden als je er geen zin in hebt om ‘s middags al alle lichten aan te zetten.

3- Laat je radio en/of televisie aan

Geluid uit de woning wekt de indruk dat er mensen aanwezig zijn. Een inbreker loopt dan liever een blokje om. Dit is een veel te groot risico.

4- Zet niets op social media

Wist je dat inbrekers ook flink actief zijn op de social media kanalen? Het is dus niet verstandig om op het moment te laten weten dat je niet thuis bent. Bewaar de leuke foto’s en filmpjes beter voor een moment dat je wel gewoon thuis bent.

5- Lichtsensoren

Inbrekers gaan het liefste in het pikkedonker te werk. De kans om betrapt te worden is op zo een moment gewoon veel kleiner. Je kan jezelf dan ook voorstellen dat een lamp met bewegingssensor dit plannetje flink verpest. Dit is dan ook een investering die je veel extra veiligheid kan opleveren.

Wat doe jij om inbrekers buiten de deur te houden tijdens de feestdagen en heb je al camera’s rond je woning? Zo niet… Neem dan hier een kijkje om ze alsnog aan te schaffen. Succes!