Home Gezondheid Wat zijn de werkelijke effecten van kurkuma op je huid en lichaam? Het zal je verbazen!

Wat zijn de werkelijke effecten van kurkuma op je huid en lichaam? Het zal je verbazen!

We kennen kurkuma als een kruid uit de Aziatische keuken, echter is het sinds een tijdje ook enorm bekend als een superfood, maar ook als een kruid dat je kan gebruiken in je huidverzorgingsroutine. Het schijnt dat kurkuma kan helpen tegen schade wat je hebt opgelopen door UV-stralen, maar ook kan helpen met acne, bijvoorbeeld. Ben je benieuwd naar wat voor algehele voordelen het kan hebben en hoe je het kan gebruiken in je routine? Lees dan hieronder verder.

Kurkuma wordt al eeuwen gebruikt in medicijnen en voornamelijk omdat het antioxidanten en antimicrobiële delen bevat, is het ook voordelig om het te gebruiken voor je huid. Voornamelijk handig voor mensen die te maken hebben met eczeem, psoriasis en vitiligo, omdat het kan helpen met het herstellen van de huid. Daarnaast kan kurkuma je huid ook jonger laten lijken, dus een win-win situatie.

Masker voor je gezicht
Dit is een makkelijke doe-het-zelf tip voor gezichtsverzorging met kurkuma als ingrediënt. Het enige wat je nodig hebt, is kurkuma, kikkererwtenmeel en melk. De hoeveelheden van het product hangen af van hoeveel je wilt gebruiken, maar het moet niet te dun of te dik worden. Je mixt de ingrediënten tot een pasta en smeert dat dan uit op je gezicht tot het uitdroogt. Vervolgens was je het af met lauw water en zie je al gauw hoe het je gezicht een bepaalde gloed geeft. Let er wel op dat je niet teveel kurkuma erin doet, omdat het je gezicht kan verkleuren zoals het ook je eten kan kleuren. Je wilt natuurlijk niet eindigen met een geel hoofd! Ben je benieuwd naar meer manieren om kurkuma te gebruiken voor de voordelen ervan? Lees dan verder op de volgende pagina.