Home Weetjes Expired: Ze gebruikt haar strijkijzer voor deze vreemde dingen in huis, kijk vooral #5!

Expired: Ze gebruikt haar strijkijzer voor deze vreemde dingen in huis, kijk vooral #5!

We kennen de strijkijzer eigenlijk alleen als een apparaat voor in je huishouden, voornamelijk om je kleding te strijken. Maar, wist je dat je het apparaat voor meerdere dingen kunt gebruiken in je huis? Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken voor je vloer, je eten, en zelfs voor gesmolten kaarsvet. Dit klinkt misschien allemaal heel bizar, maar dat is het eigenlijk niet. Het zijn misschien wel hele slimme oplossingen en manieren om je strijkijzer te gebruiken en je had er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Hieronder zie je een aantal ongewone manieren om je strijkijzer te gebruiken.


1) Tapijt repareren
Je kent het wel, wanneer je zware meubels op je tapijt hebt staan en deuken erin ziet zodra je al je meubels verplaatst. Dat is geen gezicht natuurlijk en tapijten zijn ook niet goedkoop, dus zonde om het zomaar weg te gooien. Er is namelijk een manier om de deuken uit je tapijt te krijgen, namelijk met je strijkijzer. Het enige wat je hoeft te doen is een vochtig doekje plaatsen op de deuken en daaroverheen je strijkijzer laten stomen. Je hoeft het niet lang erop te houden, want anders verbrand je doekje. Als je je strijkijzer en doekje weghaalt, zul je zien dat je tapijt er weer zo goed als nieuw uitziet.

2) Papier lamineren
Wil je een kaartje of papier lamineren zodat het er professioneel uitziet, of omdat je het een belangrijk document vindt? Dan heb je helemaal geen lamineermachine nodig, het kan namelijk ook met je strijkijzer. Je plaatst het stukje papier of document tussen plastic dat bedoeld is om te lamineren, plaatst er een handdoek of theedoekje over en strijkt het doekje met je strijkijzer op de hoogste stand. Hiermee plaats je veel druk waardoor het plastic samensmelt en je dus je document of papier kunt lamineren. Dit doe je aan beide kanten zodat het goed vast zit tussen het plastic. Lekker handig, toch? Wil je nog meer interessante manieren weten om je strijkijzer te gebruiken? Lees dan verder op de volgende pagina.