Home Dieren BAH! Zoveel beestjes leven er daadwerkelijk in een echte kerstboom en jij neemt ze mee naar binnen

BAH! Zoveel beestjes leven er daadwerkelijk in een echte kerstboom en jij neemt ze mee naar binnen

Iedereen begint zo langzamerhand met het versieren voor kerst. Wanneer je dit gaat doen is natuurlijk helemaal persoonlijk, maar de meeste mensen wachten tot net voor of na Sinterklaas. Het duurt dus niet lang meer! 

green pine tree with fireflies

De keuze voor een echte boom is natuurlijk persoonlijk. De een vindt de dennengeur bij de kerst horen, de ander houdt wel van een beetje leven in huis. Alhoewel: wij denken dat je niet op zoveel leven hebt gerekend. Er zitten namelijk talloze diertjes in jouw zorgvuldig opgebouwde boompje. Ieuw!

Lees ook: Bye Bye Dennennaalden. De Action verkoopt nu levensechte, grote kerstbomen voor een schijntje 

Dieren in de kerstboom

Wist je dat er in een kerstboom tot wel 25.000 diertjes verscholen kunnen gaan? Meeste zijn natuurlijk insecten en deze worden ‘wakker’, omdat het zo lekker warm in je woonkamer is. Fijn idee!

brown and black spider close-up photography

Welke insecten zitten er in een echte boom?

Je gaat hier niet heel gelukkig van worden, maar de meeste diertjes zijn van die lekkere kriebelige kruipers. Denk aan mijten en springstaarten, maar ook takluizen, spinnen en teken kunnen met jouw Nordmann naar binnen verhuizen.  Er kunnen zelfs wantsen in je boom zitten. Nog zo een ongenode kast die je liever niet met de kerstmis op visite wil. Word jij ook al zo lekker kriebelig?

Hoe kan je het voorkomen

Je kan diertjes in je kerstboom enigszins voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jouw boom goed hebt uitgeschud voor je deze naar binnen haalt. Dat zal een klein deel van de beestjes uit de takken laten vallen.

Een nog veel beter alternatief is natuurlijk een kunstboom! Lijkt dit je na het lezen van dit bericht en superidee? Neem dan even een kijkje op deze pagina, want de Action verkoopt nu levensechte, grote kunstbomen MET verlichting. Dit scheelt je beestjes en hele hoop moeite. Succes!